Uppdaterade lånevillkor från den 1 oktober

Biblioteken uppdaterar nu de tillfälliga förändringar av lånevillkor som gjorts med anledning av coronaviruset.

Återinförda avgifter

Från och med 1 oktober 2020 återinför biblioteken i Örebro avgifter för försenade medier. Se här vilka avgifter som gäller.

Uppdatering av tidigare förändring av lånevillkor, gäller från och med den 1 september 2020:

• Lånetiden återgår till fyra veckor (tidigare 6 veckor)
  • Som tidigare kan du låna om böcker fem gånger
  • Snabblån kan inte längre lånas om
  • Böcker och andra medier som är reserverade kan inte längre lånas om
  • Max antal lån för e-böcker och e-ljudböcker fortsätter vara 6 lån/person och 28-dagarsperiod.
Beslut gäller tillsvidare och tills nytt beslut fattas. [2020-09-18 kl. 13.14]

Våra digitala tjänster i din dator, mobil eller surfplatta

Vi har många digitala tjänster som du kan läsa mer om på vår webbsida. Lyssna på en ljudbok, läs en e-bok, tidning eller strömma film digitalt.

Strömma film

Strömma film direkt från bibliotekets hemsida med Viddla.

Lyssna på en ljudbok eller läs en e-bok

I appen Biblio hittar du bibliotekets e-böcker och e-ljudböcker.

Läs dagens tidning

Pressreader är en databas med tusentals tidningar och tidskrifter från hela världen. Här kan du läsa dagens tidning från världens länder. Går även att ladda ner som app till telefonen eller surfplattan

den 21 augusti 2020