Tips på bra fantasyböcker

Om du gillar att läsa fantasy så kommer här en lista på helt klart värd läsning!

Hobbiten eller Bort och hem igen - J.R.R Tolkien

Hobbiten av J.R.R Tolkien
 

En hobbit, en trollkarl och 13 dvärgar som ger sig ut på sitt livs äventyr för att återta dvärgarna hem, det Ensamma Berget. Drakar, skatter och spänning utlovas!

Glöm inte att läsa Sagan om ringen, Tolkiens trilogi som tog världen med storm. Där ska den onda Sauron hindras från att ta makten över världen och det enda som står i hans väg är ett modigt brödraskap bestående av både människor, hobbits, trollkarlar, dvärgar och alver.

De utvalda - Kristin Cashore

Ett fel uppstod när den här delen av sidan skulle ritas ut.

I ett land olikt från vårt växer flickan Katsa upp som en särling. Särlingar är personer som har olika gåvor och dessa särlingar tvingas arbeta för landets kung. Katsa måste ge sig ut på ett farligt äventyr när allt hon känner till vänds upp och ner.

Ondvinter - Anders Björkelid

Ondvinter  - Anders Björkelid
 

Ondvintern kommer med en kyla som tränger in i människors hjärtan och sinnen. Ingen kan veta vem som ännu inte är i Vinterkungens våld. Tvillingarna Sunia och Wulf har alltid kunnat känna det den andra känner. Men det är mycket de inte vet om sin härkomst och sitt mörka arv.

Väktarens lärling - Joseph Delaney

Väktarens lärling - Joseph Delaney
 

Thomas Ward är den sjunde sonen till en sjunde son, en sådan som ser saker som andra inte ser. Hans föräldrar ser till att han blir antagen som lärling till traktens Väktare, som fungerar som en sorts polis för det övernaturliga. När han luras att befria den ondaste häxan av alla blir livet mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Caroline Mårdh den 11 januari 2016