Tidskriftstips - Suuri Käsityö

Handarbete i fokus.

Del av omslagsbild


Januari har det hunnit bli med nytt år och nya möjligheter och för tillfället en hel del vinterkyla. Med den nya prenumerationen ”Suuri Käsityö” på Stadsbiblioteket medföljer en hel del tips för att skapa kläder som håller värmen bra i vinter. ”Suuri Käsityö” är en tidskrift på finska om handarbete med medföljande mönsterark.

Tidskriften finns på stadsbibliotekets pelartunna med finska tidskrifter. Tidskriften ”Suuri Käsityö” omfattar cirka 90 sidor i ett format något större än A4 med mycket färgbilder på olika typer av handarbeten varvade med lite text. Omslaget ger ett, på olika sätt, värmande intryck.

Sy och sticka varma kläder.

I årets och bibliotekets första nummer av ”Suuri Käsityö” ges mängder av tips på handarbeten av olika slag. Inspiration och tips ges bland annat på att sticka halsduk och vantar som motsvarar fotot på omslagsbilden. Numret innehåller lika många handarbetsförslag som sidor det vill säga hela 90 stycken.

Handarbetstekniken varierar också, men i detta nummer är mycket inriktat på att sticka eller sy varma kläder. Skapandet av andra saker som en trasmatta, en kudde och en väska finns också med. Sömnadsförslag kring bland annat mjuka och praktiska kläder för unga ges en hel del utrymme.

För de yngsta finns det förutom tips på barnkläder även några idéer kring leksaker såsom exempelvis snögubbar och mjuka katter. Det som dominerar tipsen är ändå stickade eller virkade mössor, vantar och varma tröjor.

Tipsat av Karin Marklund, bibliotekarie Örebro stadsbibliotek

• Utgivare: Sanoma Magazines
• 12 nummer per år
• ”Suuri Käsityö” finns på stadsbiblioteket.
• Läs mer på www.sanomakauppa.fi

 

Målgrupp:

Skrivet av: Karin Marklund den 18 januari 2016