Tidskriftstips- Allt om brädspel

Brädspel i alla väder.

Allt om brädspel


Nu är det semestertid och sommarlov för många och vi bjuder på tidskriftstipset ”Allt om brädspel”. Det är en helt ny prenumeration på tidskriftssnurran ”Hobby” på Stadsbiblioteket. ”Allt om brädspel” har undertiteln ”ett magasin för entusiaster och nyfikna” och den är skriven av brädspelare.

Tidskriften kommer endast två nummer per år, men varje nummer är ganska omfattande med cirka 100 sidor läsning i ett nätt och behändigt format. Årets första nummer kom ganska nyligen till biblioteket

Resehandbok, tärningshistoria och spel

Läs mer om tärningens historia och mångsidighet i en artikel med historiska vingslag. Detta nummer ger även ett flertal tips på ensamspel och ett möte med Henrik Fexeus, som både är brädspelare och spelkonstruktör.

Sommartid är det många som väljer att resa eller göra utflykter. Här erbjuds en relativt omfattande resehandbok med tips på lämplig resväska och packning.

För de spelintresserade finns speltips att ta fram under resans gång.  I flera avsnitt är det fokus på sällskapsspel, den gemenskap de skapar och  möjligheten att ha roligt tillsammans på lika villkor. Du får tips om varianter på spel.

Tipsat av Karin Marklund, bibliotekarie Örebro stadsbibliotek

Utgivare: Allt om brädspel, c/o Dynamo Press, Umeå

2 nummer per år

”Allt om brädspel” finns på stadsbiblioteket.

Läs mer på www.alltombradspel.se.


 

Målgrupp:

Skrivet av: Karin Marklund den 2 juli 2015