Systerskap

Dessa böcker berikar inte bara din tillvaro en dag om året utan varje dag, varje vecka, hela året, alla år.

Kunskapens frukt skriven av Liv Strömquist

Kunskapens frukt
 

Med humor och skärpa tar sig Liv Strömquist an det som brukar kallas "det kvinnliga könsorganet". I detta fantastiska seriealbum tar Strömquist upp vad "det kvinnliga könsorganet" egentligen är och den minst sagt komplicerade relationen som mänskligheten verkar ha till denna del av den kvinnliga kroppen. När man läser detta seriealbum skrattar man så att man gråter och gråter så att man skrattar.

Hörrni, kom och var med på boksamtal den 11 mars på Örebro stadsbibliotek

Bitch planet skriven av Kelly Sue DeConnick

Bitch planet
 

En stark, feministisk och fantastisk serie! I seriens värld lever vi människor i ett starkt patriarkat och kvinnor som enligt patriarkatets regler inte håller måttet skickas till en fängelseplanet, där kvinnor lever och regerar. Japp, du hörde rätt, frågan är nu "Are you woman enough to survive?!".

Tusen gånger starkare skriven av Christina Herrström

Tusen gånger starkare
 

Vi får följa Signe som jobbar för att våga vara stark och stå på sig själv inför elaka tjejer, killar och lärare i hennes klass. En berättelse om styrka och att våga stå emot men också om hur vänskap och kanske särskilt systerskap bygger en grund för denna styrka.

Jag är Malala skriven av Malālah Yūsufzay

Jag är Malala
 

Läs om Malala, en pakistansk flicka som inte låter sig tystas av talibanerna. I oktober 2012 skjuts hon i huvudet av talibaner som söker upp henne i skolbussen. Malala överlever och efter en lång sjukhusvistelse så tar hon åter upp kampen för kvinnors rätt till utbildning.

 

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Caroline Mårdh den 25 februari 2016