Den långa vägen ut ur helvetet

En självbiografi om en av de mest omskrivna rockstjärnorna, Marilyn Manson.

Här berättar Marilyn Manson om sitt liv från barndomen och fram till vuxen ålder. Det är en mycket absurd och grov, men även intressant bok författaren Neil Strauss skrivit. 

Råa konserter

Marilyn Manson, eller Brian Warner, som är hans födelsenamn, är en gotiska rockstjärna som framförallt är känd för sina råa konserter och musikvideor, men även för alla drogrelaterade skandaler. Det har skrivits mycket om honom genom hans fortfarande pågående karriär.

Marilyn Manson föddes 1969 i Canton, Ohio, USA och växte upp i en kristen miljö. Sina första skolår gick han på Heritage Kristna i Canton. Han började tidigt ifrågasätta det eleverna blev lärda, bland annat om hur världen skapades och många andra saker som var relaterade till kristendomen. Hans utvecklade ett starkt ogillande för kristendomen under sin tid på skolan, vilket även har påverkat hur han uttrycker sig som artist.

Inte musikalisk

Manson har aldrig ansetts vara musikalisk av någon, inklusive sig själv, utan han ville helt enkelt få sin röst hörd. Någonting han däremot har är förmågan att skaka om människor och provocera, ett faktum de allra flesta är medvetna om.

Anledningen till musikskapandet var den stora kärleken han kände för rockmusik. Han berättar om hur rockmusiken blev det enda positiva under hans barndom, då han utsattes för mobbing och var olycklig kär. Alla dessa rockband han dagligen lyssnade på, i synnerhet Judas Priest, präglade hur hans livsstil utvecklades.

Tål du att bli provocerad?

Boken innehåller mycket som anses vara störande eller provocerande för de flesta. Så tycker man att man är stark nog att läsa om drogmissbruk, misshandel och så vidare, så tycker jag att det är en läsvärd bok. Jag känner en slags hatkärlek till Manson själv. Det är trots allt en mycket intressant bok!


 

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Malin Åslund den 1 januari 2016