Två nya bokbilar - lika men så olika

Örebro stadsbiblioteks bokbilar är äntligen här - redo att rulla! Och vi tar det till en helt ny nivå med möjlighet för pop up-verksamhet och makerspace.

Den tidigare skåpbilen som fått agera bokbil är nu ersatt med två nya bokbilar!

De två bilarna har varsin inriktning. Den ena riktar sig mot allmänheten och fungerar som ett rullande bibliotek, medan den andra har barn- och ungdomar mellan 0–18 år som målgrupp. Förutom böcker är den även utrustad för skaparverksamhet – Makerspace.

Syftet med bokbilarna är att kunna nå dem som idag har långt till biblioteket och de nya bokbilarna gör biblioteksverksamheten tillgänglig för fler.

Den allmänna bilen kommer under en försöksperiod även att besöka några utvalda vård- och omsorgsboenden där de boende själva kan låna sina böcker istället för att få bokleveranser som de haft tidigare. Barn- och ungdomsbilen kommer att fortsätta med turerna till förskolor som har långt till bibliotek, något som varit väldigt uppskattat.

Glöm inte att hålla utkik efter nästa års turlista Här! och i våra sociala medier.

Har du kanske nya förslag på vart bokbilen skulle kunna stanna? Välkommen att mejla oss på: bokbilen@orebro.se