Stadsbiblioteket stänger efter 30 april

Stadsbiblioteket sista öppethållande dag blir 30 april. Därefter stänger vi för att flytta in i nya lokaler. All information om detta hittar du här.

Illustration: Wingårdhs

Snart är det dags för oss att flytta till Kulturkvarteret. Det innebär att Stadsbiblioteket behöver hålla stängt under flyttperioden.

Sista öppethållande dag kommer vara fredagen den 30 april då vi har öppet mellan kl. 9-15.

Våra stadsdels- och landsbygdsbibliotek håller öppet som vanligt och våra bokbilar kör sina vanliga turer. Öppettider för resepektive bibliotek hittar du under "Våra bibliotek" i huvudmenyn. Restriktioner gäller fortfarande, information om dessa hittar du här.

Hur länge håller Stadsbiblioteket stängt?

Vi öppnar så snart vi är klara med flytten, som beräknas ta minst 7 veckor. Det kommer inte vara möjligt att reservera medier från Stadsbiblioteket under den stängda perioden.

Lånetid under flytten

Från och med 6 april gäller 12 veckors lånetid vid lån på Stadsbiblioteket. Observera att medier med avvikande lånetid, till exempel reserverade medier, fjärrlån, snabblån, tidskrifter, TV-spel och filmer, är undantagna och följer ordinarie lånetider. Dessa måste återlämnas på ett av våra andra bibliotek under flyttperioden.

Hjälp oss att flytta! Låna gärna många böcker i april och behåll dem tills vi öppnar i Kulturkvarteret.

Hur återlämnar jag böcker?

Återlämning av böcker och andra medier är inte möjligt att göra på Stadsbiblioteket under tiden vi har stängt, varken i gamla huset eller i nya. Behåll böckerna hemma tills lånetiden går ut. De som har kort lånetid återlämnas till ett annat av våra bibliotek. Se "Våra bibliotek" för information om öppettider och eventuella bokinkast.

Vi har i dagsläget inga förseningsavgifter.

När vi har flyttat hela beståndet och har möjlighet att börja ta emot böcker i Kulturkvarteret meddelar vi detta här på hemsidan och på våra sociala medier.

Vad händer med mina reservationer?

När vi stänger Stadsbiblioteket skickas alla ej uthämtade reservationer till Vivalla bibliotek, där du fortsättningsvis kommer få hämta dina reserverationer. Vill du hämta på ett annat bibliotek än Vivalla kontaktar du Stadsbiblioteket via e-post eller telefon, kontaktuppgifter finns längst ner på sidan. Vi kommer fortsätta att besvara e-post och telefonsamtal under flyttperioden. Dina reservationer ställs då om till annat önskat bibliotek.

Om du av någon anledning inte kan eller vill hämta din reservation så kan du ta bort den själv under Mina sidor - Mina reservationer.

Pausa dina reservationer

Om du inte har möjlighet att ta dig till ett annat bibliotek under flyttperioden för att hämta reservationer kan du be om att tillfälligt pausa dina reservationer. Då behåller du din plats i kön men samtliga reservationer på ditt lånekonto pausas till och med 5 juli. Om flytten går snabbare och vi kan öppna biblioteket tidigare kan du kontakta biblioteket och be om att släppa på reservationerna igen. Annars släpps de 5 juli utan att du behöver göra något.

Pausa dina reservationer genom att använda detta formulär.

Fjärrlån

Fjärrlån går att göra, men hämtas ut på något av våra andra bibliotek och återlämnas även där. Ordinarie lånetider för fjärrlån gäller. Här kan du ansöka om fjärrlån.

Datorer och utskrifter

Datorer, kopiatorskrivare och annan utrustning finns tillgängliga på flera av våra stadsdels- och landsbygdsbibliotek. Du hittar information om detta på varje biblioteks sida under "Våra bibliotek". Där ser du vilken utrustning som finns tillgänglig på vilket bibliotek.

Kontakt

Stadsbiblioteket fortsätter att besvara e-post och telefonsamtal under flyttperioden.

E-post: orebrobibliotek@orebro.se

den 26 mars 2021