Information om sommarlån och reservationer

Från den 24 maj kommer vi erbjuda 6 veckors lånetid på biblioteken i Örebro. Vissa bibliotek kommer även hålla stängt under sommaren vilket påverkar dig som brukar reservera böcker.

Sommarlån

Från den 24 maj kommer vi erbjuda 6 veckors lånetid på biblioteken i Örebro. Det gäller både vid nya lån och vid omlån. Sommarlån gäller till och med den 25 juli.

Observera dock att sommarlån inte gäller för material som har kortare lånetid, till exempel böcker med kö, filmer, spel, tidskrifter och snabblån.

Gäller på följande bibliotek:

Adolfsberg

Brickebacken

Garphyttan

Glanshammar

Haga

Hovsta

Odensbacken

Tegelbruket

Vintrosa

Vivalla

Undantag

Patientbiblioteket har sommarlån under perioden 31 maj - 27 juli. Lån som görs under denna period får återlämningsdatum 24 augusti. Observera att Patientbiblioteket endast är till för patienter, anhöriga och sjukhuspersonal.

Omlån

Sommarlån gäller även om du gör omlån på redan befintliga lån. Det gäller även om du har lånat material från ett bibliotek som för tillfället är stängt (Stadsbiblioteket, Baronbackarna och Norrby).

Reservationer under sommaren

Vissa bibliotek kommer ha stängt under sommaren. Under tiden som det är stängt kommer alla reservationer istället att skickas till Haga bibliotek (undantaget för reservationer från Hovsta bibliotek som skickas till Vivalla bibliotek). Vill du inte hämta dina reservationer på ett annat bibliotek kan du välja att tillfälligt pausa ditt konto enligt informationen nedan.

Biblioteken som stänger i sommar är Adolfsberg, Brickebacken, Garphyttan, Glanshammar, Hovsta, Odensbacken, Tegelbruket och Vintrosa. Öppettiderna hittar du under Våra bibliotek i huvudmenyn.

Pausa reservationer

Om du inte kan eller vill hämta ut dina reservationer under en period så kan du tillfälligt pausa dem. Då riskerar du inte att missa att hämta ut din beställning, samtidigt som du behåller din plats i kön. Läs här hur du gör.

den 24 maj 2021