Öppettider och reservationer under sommaren

Under sommaren har biblioteken ändrade öppettider. Vissa bibliotek kommer även hålla stängt under sommaren vilket påverkar dig som brukar reservera böcker.

Sommarens öppettider

Under sommaren kommer biblioteken ha ändrade öppettider. Öppettiderna står på respektive biblioteks sida. Du hittar det enklast under "Våra bibliotek" i huvudmenyn eller genom att gå in på Öppettider högst upp på sidan och sedan klicka på ditt bibliotek.

Tegelbrukets öppettider hittar du på deras hemsida.

Stängda bibliotek och reservationer

Vissa bibliotek kommer ha stängt under hela eller delar av sommaren, vilket påverkar dig som brukar hämta reservationer på dessa bibliotek. Det gäller följande bibliotek:

Adolfsberg
Brickebacken
Garphyttan
Glanshammar
Hovsta
Odensbacken
Tegelbruket
Vintrosa

Under tiden som det är stängt kommer alla reservationer istället att skickas till Stadsbiblioteket. Undantaget är reservationer från Garphyttan och Vintrosa som kommer skickas till Haga bibliotek.

Pausa reservationer

Om du inte kan eller vill hämta ut dina reservationer under en period så kan du tillfälligt pausa ditt lånekonto. Då riskerar du inte att missa att hämta ut din beställning, samtidigt som du behåller din plats i kön. Läs här hur du gör.

Sommarlån

Information om sommarlån hittar du här.

den 23 maj 2022