Restriktioner på biblioteken

Viktig information till dig som besökare.

Under perioden 14 december 2020–30 juni 2021 gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Detta innebär följande förändringar för vår verksamhet:

• Snabba ärenden - låna, lämna, gå.
  • Max 15 minuter vid dator.
  • Vi hjälper inte till vid datorerna, enbart självservice gäller.
  • Max 5-25 personer i biblioteket samtidigt beroende på bibliotek.
  • Inställda fysiska evenemang.

Vi ber er:

• Hålla avstånd.
  • Använda självbetjäningsautomaterna.
  • Lämna böcker i bokinkastet där det är möjligt.
  • Använda digitala tjänster på bibliotek.orebro.se

Tack för visad hänsyn!

Läs mer om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd.

Förändrade öppettider

Observera att öppettiderna för samtliga bibliotek i Örebro kan ändras med kort varsel. Gå in på "Våra bibliotek" för att se aktuella tider.

Baronbackarna och Norrby bibliotek stängs tillfälligt. Under den stängda perioden är det inte möjligt att återlämna material på dessa bibliotek. Gör omlån (via Mina sidor eller genom att kontakta annat valfritt bibliotek) eller återlämna på annat öppethållande bibliotek.

Ta del av biblioteket digitalt

Håll utkik här på webben och i sociala medier där vi kommer att uppdatera vilka evenemang som vi kommer att kunna erbjuda digitalt. Du kan även ta del av våra digitala tjänster - streama film, låna e-böcker och ljudböcker  samt läsa tidningar och tidskrifter. Du hittar information om alla våra tjänster på sidan Digitala tjänster.

[Uppdaterad 2021-04-21]
den 7 januari 2021