Restriktioner på biblioteken

Viktig information till dig som besökare.

Under perioden 14 december 2020–30 juni 2021 gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Detta innebär följande förändringar för vår verksamhet:

• Snabba ärenden - låna, lämna, gå.
  • Max 15 minuter vid dator.
  • Vi hjälper inte till vid datorerna, enbart självservice gäller.
  • Max 5-25 personer i biblioteket samtidigt beroende på bibliotek.
  • Inställda fysiska evenemang.

Vi ber er:

• Hålla avstånd.
  • Använda självbetjäningsautomaterna.
  • Lämna böcker i bokinkastet där det är möjligt.
  • Använda digitala tjänster på bibliotek.orebro.se

Tack för visad hänsyn!

Läs mer om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd.

Ta del av biblioteket digitalt

Håll utkik här på webben och i sociala medier där vi kommer att uppdatera vilka evenemang som vi kommer att kunna erbjuda digitalt. Du kan även ta del av våra digitala tjänster - streama film, låna e-böcker och ljudböcker  samt läsa tidningar och tidskrifter. Du hittar information om alla våra tjänster på sidan Digitala tjänster.

Förändrade öppettider

Observera att öppettiderna för samtliga bibliotek i Örebro kan ändras med kort varsel. Gå in på "Våra bibliotek" för att se aktuella tider.

Adolfsberg, Baronbackarna, Hovsta och Norrby stängs tillfälligt. Reservationer för Baronbackarna ändras till Vivalla bibliotek, övriga skickas till Stadsbiblioteket. Kontakta Stadsbiblioteket eller Vivalla om du vill ändra hämtställe. OBS! Under den stängda perioden är det inte möjligt att återlämna material. Gör omlån (via Mina sidor) eller återlämna materialet på annat öppethållande bibliotek.

den 7 januari 2021