Svensk hiphop som folkbildning

2022-12-05 till 2022-12-05.
Plats Stadsbiblioteket
Kostnad: Ingen avgift

Musikstilen hiphop kan vara en positiv väg framåt i livet för unga. Vad betyder det för den hiphop som bedrivs som pedagogisk verksamhet?

Under de senaste decennierna har det i föreningar, studieförbund och i kommunal regi startat hiphopverksamhet – ofta med folkbildande ambitioner som vill visa ungdomar positiva vägar framåt. Men när den nya vågen hiphop, som i media benämns gangsterrap kom, har hiphopens koppling till kriminalitet väckt debatt.

Föreläsning med Johan Söderman

Så hur är det egentligen ställt med hiphop som pedagogisk verksamhet? Den frågan ställer sig Johan Söderman, som är professor inom barn -och ungdomsstudier på Göteborgs universitet, i kvällens föredrag.

Liveuppträdande med Nafisa

Nafisa kommer att enta scenen efterär en ung tjej som kör hiphop, drill, RnB och pop. Hon började med musik år 2019 och har sen dess släppt många låtar och mixtape. I år har hon bland annat släppt en mixtape MOOD och hennes senaste släpp var singeln Självisk. I år har hon arbetat mycket med att hitta sin stil och hon säger att hennes två kommande släpp är något helt annorlunda från vad hon tidigare har gjort och det kommer vara ett nytt sound i svensk hiphop.

Taggar (nyckelord):