Mina drömmars okända stationer

2022-10-20 till 2022-10-20.
Plats Stadsbiblioteket

Valt tillfälle

2022-10-20 18:30 till 19:30.
20 oktober torsdag
Plats Stadsbiblioteket Akustiken, Kulturkvarteret
Datum 18:30 – 19:30
Kostnad: Ingen kostnad

Konsert med Stockholms saxofonkvartett.

Välkommen till en spännande och annorlunda konsert där sångsolisten möter saxofonkvartetten på ett säreget sätt.

Stockholms saxofonkvartett tillsammans med Linnea Andreassen

Mezzosopranen Linnea Andreassen är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm,
Kungliga Musikhögskolan och Vadstena Folkhögskola och är just nu aktuell i den nyskrivna operan baserad på boken Ålevangeliet.

Med en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma, räknas Stockholms saxofonkvartett till en av Europas främsta ensembler för nutida konstmusik. Kvartetten framträder ofta på internationella festivaler och i opera- och konserthus över hela världen. Ensemblens nuvarande besättning består av Theo Hillborg, Mathias Karlsen Björnstad, Jörgen Pettersson och Linn Persson Kornhammar.

Konsert utifrån Eeva Kilpis konstnärskap

Mina drömmars okända stationer tar avstamp i finsk- karelska Eeva Kilpis konstnärskap där människans plats i naturen, döden och kärlekslängtan är ofta förekommande teman. I Mina drömmars okända stationer hämtas texter från verken Om kärleken och döden, Animalia och Sånger om kärlek. Här skildras kvinnors sexualitet och motsättningar mellan könen, kropp, intellekt, stad och land.

Vem är Eeva Kilpi?

Eeva Kilpi räknas som en av de främsta författarna i Norden och hennes texter är ständigt aktuella. Poesin som tonsättas av Thomas Lindahl bildar en dramatisk linje, gestaltad av mezzo-sopranen Linnea
Andreassen som sjunger, reciterar och skådespelar tillsammans med klangerna från Stockholms Saxofonkvartett. Poesins kraft bevaras och får vara just poetisk, personlig, självutlämnande och inte följa en given plot.

Taggar (nyckelord):