Författarbesök Mats Jonsson - När vi var samer

Kostnad: Ingen avgift.
Information:

Teckenspråkstolk.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har skildrat sitt liv i sex kritikerhyllade serieromaner, senast Nya Norrland (2017). När vi var samer är både en fängslande släktkrönika och en bred, folkbildande skildring av det samiska folkets historia i Sverige.

I boken får vi följa Mats när han upptäcker sitt okända arv och försöker hantera sitt samiska ursprung i kontexten av sin egen, Norrlands och Sveriges historia. Hans nyfikenhet förvandlas till sorg och vrede när insikten växer fram att familjens okunskap är resultatet av en medveten politik med målet att utplåna skogssamerna som kulturell grupp.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har skildrat sitt liv i sex kritikerhyllade serieromaner, senast Nya Norrland (2017). Han skriver också barnböcker, bland annat Blod i gruset (2019) om skotten i Ådalen. Mats Jonsson bor i Sandslån i Ådalen och har som mål att skildra hela sitt liv i serieform.

Han har en fast serie i tidningen Arbetet, medverkar i Babels författarpanel i Svt och tecknar ibland i Dagens Nyheter och Kamratposten. Senast också sommarvärd i Sommar i P1, 15 juli 2021.

Anmäl dig via denna länk: https://forms.office.com/r/axstcEPDaM

Begränsat antal platser. Har du frågor? Kontakta oss gärna på: arrangemang.biblioteket@orebro.se

Besöket kommer även att streamas. Länk till Livestream kommer innan eventet.

Länk till Livestream Här