Författarbesök Ann-Helén Laestadius.

Foto Elisabeth Ohlson Evenemang

Kommande tillfällen

1. 2021-09-30 19:00 till 20:00.
    30 september torsdag
    Plats Stadsbiblioteket Kulturkvarteret Aulan
    Datum 19:00 – 20:00
Visa alla
Kostnad: Ingen avgift.
Information:

Teckentolkas.

Augustprisvinnare med boken Stöld.

2007 kom debuten med ungdomsboken Sms från Soppero när hon vann en manustävling. 2016 kom ungdomsromanen Tio över ett som tilldelades Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok. 2017 vann hon även Norrlands litteraturpris och var sommarpratare i Sveriges Radios P1.

Ann-Helén Laestadius återvänder alltid till rötterna i Kiruna och Norrbotten i sina böcker. Ofta skriver hon om identitet, att tillhöra olika kulturer och inte minst familjens och släktens betydelse.

Stöld (2021) är Ann-Helén Laestadius elfte bok och hennes första roman för vuxna. Augustprisbelönade (2020) Ann-Helén Laestadius roman Stöld bygger på verkliga händelser och är en svidande skildring av en bortglömd del av Sverige.

Stöld är en vild och vacker jojk till renskötarlivet, en spännande roman om en sällan skildrad verklighet i norr. Där renar tjuvjagas och dödas brutalt och polisen inte utreder brotten. Där spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer.

Augustprisbelönade Stöld bygger på verkliga händelser och är en svidande skildring av en bortglömd del av Sverige.

Ann-Helén Laestadius, född 1971, är uppvuxen i Kiruna och har sina samiska och tornedalska rötter i Nedre Soppero. 1999 flyttade hon till Solna. Hon är författare och journalist.

Källa: romanusochselling.se

1. 2021-09-30 19:00 till 20:00.
    30 september torsdag
    Plats Stadsbiblioteket Kulturkvarteret Aulan