Lyssna på böcker

Har du en läsnedsättning eller av någon anledning svårt att läsa böcker med tryckt text så har du rätt till talböcker. En talbok är precis som en vanlig bok men att du lyssnar på den istället för läser.

Lyssna i daisyspelare, dator, mobil eller surfplatta

Det finns flera olika sätt att lyssna på talböcker:

  • Lyssna i daisyspelare. På ditt bibliotek så finns det talböcker i skivformat, dessa kan du låna med dig hem eller få hemsickade.
  • Lyssna i en dator, surfplatta eller mobilen. Du behöver ha ett konto till Legimus som du får via ditt bibliotek. Legimus finns som hemsida och app där du själv kan ladda ner och lyssna på dina talböcker.

Kolla gärna på informationsfilmen i slutet på denna sida för att se mer om hur talböcker och Legimus fungerar. Vill du ha hjälp att skaffa Legimus kan du besöka ditt närmaste bibliotek.

Få talböcker hemskickade

Om du inte kan ta dig till biblioteket så jobbar vår talboksavdelning med att skicka hem talböcker till dig som du kan lyssna på och sen skicka tillbaka.

För att få veta mer kontakta Talboksavdelningen på 019-21 61 11 eller talboken@orebro.se.

Har du taltidningen?

Om du har en taltidning och en daisyspelare så kan du även få tjänsten Talboken kommer. 

Då kan du få talböcker skickade direkt till din spelare från biblioteket. Kontakta Talboksavdelningen om du har frågor eller vill börja använda tjänsten.

Telefonnummer: 019-21 61 11
E-post: talboken@orebro.se