Det stora fantasiäventyret

En interaktiv upplevelsevandring från 7 år och uppåt.

Fantasin i världen håller på att ta slut och det hemliga Fantasisällskapet behöver verkligen hjälp. Genom att delta i Fantasiäventyret och fixa alla utmaningarna är barnen med och ökar fantasin i världen. Hittar de det hemliga lösenordet blir de dessutom utsedda till hedersmedlem i Fantasisällskapet!

Den 1 april 1923 skapade därför syskonen Margot, Henry och Amalia Fantasisällskapet tillsammans med några vänner. Ett sällskap som i hemlighet skulle göra allt för att se till så att fantasin och det fria ordet får utrymme att växa och frodas i världen. De har verkat i hemlighet i 100 år, men nu har du chansen att hjälpa till.

I äventyret får besökarna lära känna syskonen Cordier, grundare av Fantasisällskapet, som levde och verkade i början av förra seklet. De får veta mer om syskonens historia, intressen och gärningar och får kreativa utmaningar i syskonens spår.

En kul blandning av digitala upplevelser och gammal teknik

Barnen använder sin mobiltelefon för att få till sig berättelser om Fantasisällskapet, syskonen Cordier och ledtrådar i äventyret genom så kallad AR. AR står för augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska, och är en teknik som används för att komplettera omgivningen med digital information.

Under äventyret kommer barnen också att få kika på gammal teknik och de kommer att behöva både fantisera och skapa. Dela gärna med dig av det du skapat på sociala medier genom att använda #Fantasiäventyret så att andra hedersmedlemmar och nyfikna kreatörer kan se vad du har skapat.

Ladda ner appen

Scanna QR-koden med din telefon.

App Store (iPhone)
Google Play (Android)