Bubblan

Längst in i biblioteket hittar du Bubblan, vår skaparverkstad/makerspace där det finns aktiviteter varje måndag, fredag och vissa lördagar och söndagar! Drop-in.

Foto: Karin Wilkens

Hit kan du komma för att skapa tillsammans med oss, utifrån såväl analoga som digitala tekniker. På plats finns kulturpedagogen Ulrika som antingen håller i workshops eller stöttar er om ni vill göra egna projekt. Bubblan ligger i biblioteksdelen på Kulturkvarteret. Vi har handverktyg, elverktyg, möjlighet att jobba med elektronik och olika typer av skrivare.

På måndagar kan du komma för att testa dina egna idéer eller få inspiration till att skapa något själv. Du kan till exempel testa att använda laserskäraren, binda en bok, pyssla i återvunnet material eller göra stop-motionfilm.

Tänk på att Bubblan är ett rum för utforskande och eget skapande där du själv tar initiativen och provar dig fram. Därför är det viktigt att du med små barn finns där för ditt barns behov.

För att hålla nere trycket och väntetiderna till de olika maskinerna har vi delat upp måndagens öppettid i två delar där drop-in gäller.

Om du inte får plats i den första öppettiden kan du skriva upp dig på en lista och har då förtur när du återkommer vid den senare öppettiden. Om du varit inne under första öppettiden får du lämna plats åt de som inte hunnit komma in.

Ålder: 6-100 år. Barn under 12 år har en vuxen med sig. 

På fredagar är det alltid ett förbestämt tema som riktar sig till barn tillsammans med en vuxen.

Ålder: 6-100 år.

Observera att avvikande tider kan förekomma i samband med röda dagar.

Kostnad för extramaterial

En kostnad tillkommer för viss typ av extramaterial, om man vill skapa fler saker än vad som är planerat att ingå i den aktuella aktiviteten man deltar i.

Prislista för material

T-shirt: 20 kr/st
Tygpåse: 5 kr/st
Textilvinyl: 10 kr/tryck
Skyltvinyl: 5 kr/dm
Pins: 2 kr/st
Pins-nyckelring: 4 kr/st
3D-filament: 1 kr/5 g
A4-utskrift: 2 kr/st
Storformatutskrift: 30 kr/st

Händer i Bubblan:

Visa fler arrangemang...

Bubblan på väg

Bubblan använder också barnbokbilen för att nå ut med verksamheten. Datum publicerar vi i bibliotekets evenemangskalender.

Kommande datum:

  1. Bubblans sommar-pop up

    Datum onsdag 26 juni 09:30 - 11:30 (flera tillfällen)
    Plats Stadsbiblioteket

    Kom till vår rullande verkstad Bubblan och var med och skapa ett mini OpenArt 2024.