Stickan

I Bökehåla är det inte mycket folk är rädda för. Om en inte räknar det som finns i Grotteskog slott. De blodisande tjut som kommer därifrån räcker mer än väl för att ge mardrömmar.

Alla bybor håller sig långt borta från slottet Grotteskog. De få nyfikna som har vågat sig dit försvinner under mystiska omständigheter, det förstår vi på verserna i början av varje kapitel. Då är det inte svårt att förstå att de härdade byborna inte blir ett dugg rädda när en freakshow kommer på besök. Vem blir rädd för Skäggiga Damen (som dessutom bara har lösskägg) när det finns monster i slottet? Fulbert Freakfinnare, direktören, bestämmer sig för att ta sig in på slottet för att undersöka de hiskeliga monstren. De ska minsann göra honom rik och skrämma folk överallt! Men då vet han inte vad han kommer möta på slottet. Vad är det som pågår där egentligen?

En helt hysterisk historia som går i ett högt tempo. Den innehåller många roliga figurer, omöjliga monster och osannolik vänskap. Det här är inte bara en bok om otäcka varelser, elaka människor och galna professorer utan också om hur det kan kännas att vara helt ensam och sviken av sin bästa vän. Detta är första boken om Stickan. De andra delarna heter Stickan och piratens öga och Stickan och spökets hämnd.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Maria Tjärnbro den 20 mars 2015