Sommarboken

För dig som är mellan 0-16 år.

Sommarboken 2022 pågår från den 30 maj till den 31 augusti. Du som är mellan 0-16 år kan delta i Sommarboken genom att läsa fem böcker. Fyll sedan i de fem böcker du har läst i en sommarbokenfolder som du kan hämta på ditt närmaste bibliotek eller skriva ut här:

I foldern får du skriva namn på författaren och vilken titel du har läst. Du kan också betygsätta boken och välja ut din favorit. Lämna foldern till ditt närmaste bibliotek så får du en fin gåvobok från biblioteket. Det finns flera titlar att välja på. När du lämnar in din folder så har du också en chans att vinna en biobiljett.

Det går bra att läsa på det sätt som passar dig bäst. Du kan läsa böckerna själv, be någon annan läsa dem högt för dig eller lyssna på ljudböcker. Kom ihåg att lämna in den ifyllda foldern senast den 31 augusti. Du kan delta en gång under sommaren.

Under sommaren kommer vi att lägga upp videor med jämna mellanrum. I början av sommaren kommer det boktipsvideor för att hjälpa er att hitta spännande böcker att läsa. Under andra halvan av sommarlovet kommer vi att lägga upp pysselvideor som Ulrika i Bubblan har hjälpt oss att göra. De kommer att finnas på denna sida och på bibliotekets sociala medier.