Sköldpaddor hela vägen ner

En rolig och känslosam bok om hur det är att leva med tvångssyndrom.

När den efterlyste miljardären Russell Pickett försvinner spårlöst bestämmer sig Aza och hennes bästa vän Daisy för att försöka hitta honom, och därmed få en belöning på 100 000 dollar. Russells son Davis råkar vara en gammal barndomsvän till Aza, och de hoppas att det ska hjälpa dem i letandet.

Men Aza är inte som andra tonåringar. Hon lider av tvångstankar och är livrädd för att få i sig bakterier och bli utsatt för livsfarliga sjukdomar. Detta styr en stor del av hennes vardag. När hon och Davis kommer varandra nära och börjar umgås så ställer det till problem. Hur ska man kunna dejta en kille när tanken på att ens kyssa en annan människa och dela saliv gör en panikslagen?

Den här boken är skriven med en stor del humor, samtidigt som den berör ett allvarligt och viktigt ämne, nämligen psykisk ohälsa. Aza är fullt medveten om sin sjukdom och vet att allting egentligen bara sitter i hennes huvud. Men hur ska man kunna styra över sina egna tankar, när den där rösten i huvudet aldrig slutar?

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Natalie Järling den 1 juni 2018