Skärvor av J

Saras vän Julia försvinner spårlöst en sommarkväll och ingen vet vad som har hänt.

Bästa vännen försvinner

Sara och Julia var en gång i tiden bästisar, tills Julia började hitta nya kompisar och de gled ifrån varandra. Men så en kväll ringer Julia helt oväntat till Sara, och tillsammans med killkompisen Erik ger de sig ut i sommarnatten. När de sedan skiljs åt känner sig Sara lycklig och är övertygad om att hon och Julia har hittat tillbaka till varandra. Men nästa dag i skolan dyker inte Julia upp, hon är spårlöst försvunnen. Vad har hänt Julia? Har hon rymt av fri vilja eller är det någon som har gjort henne illa?

Vem ska man tro på?


Anklagelser och misstankar riktas mot personer i Julias närhet. Hur väl kände egentligen Sara Julia? Och vem kan man egentligen lita på? Att det dessutom var Erik, som Sara är djupt förälskad i, som sist som såg Julia i livet gör att Sara inte riktigt vet vad hon ska tro till slut. Det här är en riktig bladvändare, intrigen ändrar riktning konstant och man vet inte själv vad man som läsare ska tro, vem man ska tro på.

En mörk och otäck historia


En väldigt aktuell och intressant del av boken handlar om hur Sara och Julias klasskompisar startar en Facebookgrupp där man ur Saras perspektiv får läsa hela konversationer som gruppens medlemmar har skrivit, och det är inte så snälla saker som skrivs. Man blir lite illa till mods av att se hur Sara får stå ut med elaka antydningar från sina klasskompisar och det som gör en mest frustrerad är hur svårt hon har att stå upp för sig själv. En väldigt bra bok men ganska mörk och otäck.

Målgrupp:

Tipsat av: Natalie Järling den 12 juni 2015