Seriebiblioteket

Örebro biblioteks Seriebibliotek specialiserar sig på serier för alla åldrar. På den här sidan hittar du de nyaste serierna samt får information och tips från personalen.

Om biblioteket

Seriebiblioteket är en del av Örebro bibliotek där du hittar böcker enbart i serieformat. Seriebiblioteket ligger i Stadsbiblioteket och därför har vi delat upp det i två avdelningar. Serier särskilt riktade mot barn finns i Lilla Seriebiblioteket på Stadsbibliotekets barnavdelning. Öppettiderna är samma som Stadsbiblioteket.

Har du inköpsförslag till oss, fyll i formuläret längst ner på sidan, eller skicka e-post till oss.

Nytt i Seriebiblioteket

 1. Boruto

  Av: Kishimoto, Masashi
Visa fler titlar...

Kontakta Seriebiblioteket

Besöksadress: Fabriksgatan 4, samma lokal som Stadsbiblioteket.

E-post: seriebiblioteket@orebro.se

Öppettider: Samma som Stadsbiblioteket.

Våra tips!

 1. Silver spoon

  Av: Arakawa, Hiromu Tipsat av: Nanna Petersson

  Chock och kulturkrock uppstår när en japansk tonåring flyttar från en vanlig högstadieskola till ett lantbruksgymnasium långt ute på landet.

 2. Giant Spider & Me

  Av: Morino, Kikori Tipsat av: Karin Thorn

  En supergullig Manga om en annorlunda vänskap och japansk matlagning.

 3. Ljusförgörerskan

  Av: Österberg, Li Tipsat av: Karin Ganelind

  Grekisk mytologi och gamla epos är grundpelare till Li Österbergs serie ”Ljusförgörerskan”. En serie om gudinnan Persefone som hellre spenderar sin tid med växter och ormar, än med människor eller gudar.

 4. Husfrid

  Av: Bechdel, Alison Tipsat av: Nanna Petersson

  En grafisk roman om en kvinnas komplicerade relation till sin pappa, som hela hennes liv bär på en enorm hemlighet och lever ett dubbelliv. Vem var han egentligen?

Visa fler sidor...

Vill du skicka inköpsförslag till Seriebiblioteket?

Fyll i formuläret nedan:

  Genom detta formulär godkänner du att Kultur- och fritidsnämnden i Örebro hanterar dina personuppgifter i syfte att administrera biblioteksverksamhet inom ramen för samtycke, med stöd av dataskyddsförordningen artikel 6.1.a. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Mer information om Örebro biblioteks behandling av personuppgifter finns på bibliotek.orebro.se/behandling-av-personuppgifter.