Portal 2

En mix av förstapersonskjutare och pusselspel.

Tillbaks i Aperture Science

Efter succén med Portal fanns det höga förhoppningar på Portal 2. Efter att vi i första spelet lyckats förstöra GLaDOS och nästan fly från försöksbyggnaden vaknar vi i ett Aperture Science som delvis återtagits av naturen och är på väg att kollapsa. Vägledda av en personlighetskärna med en charmerande brittisk dialekt vid namn Wheatly lyckas vi starta huvuddatorn. I processen råkar vi även väcka GLaDOS.

Förståeligt nog är GLaDOS inte nöjd med vad vi gjorde i första spelet och tar snabbt kontroll över byggnaden. Vi blir än en gång placerade i rollen som labbråttor i testkammare skapade av den något sadistiska GLaDOS. Med hjälp av vårt Portal Gun löser vi pussel för att ta oss från en kammare till en annan med det slutgiltiga målet att en gång för alla stänga av GLaDOS och fly från Aperture Science.

Älskvärt pusselspel

Portal 2 är en mix av förstapersonskjutare och pusselspel. Även om man inte använder vapnet som man traditionellt gör i skjutspel. Den spelglädje du kunde finna i Portal kommer du även finna här, trots att det är ett nytt spel med ny handling och nya utmaningar är grunden fortfarande densamma. Det är något jag gillar väldigt mycket då de har lyckats behålla spelets hjärta samtidigt som det känns nytt. Om man vill ha något att klaga på med spelet är det dess längd, speltiden kan kännas något kort i singleplayer. Dock har de lagt till ett multiplayerläge med egen storyline som definitivt är värt att spela igenom.

Över lag är det ett mycket bra spel med rolig dialog och knepiga pussel som definitivt överlever hypen.


 

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Rasmus Lindahl den 7 maj 2015