Odinsbarn

Ett svindlande äventyr i en annan värld

Med eller utan svans

Boken handlar om Hirka, hon är svanslös. Det låter ju fullt normalt för oss men i den värld hon lever, lever varelser av ymsätt och de har långa svansar och magiska förmågor. Varje ymsättling måste genomgå ett prov, den så kallade riten, där testas ens magiska förmågor. Hirka gör sitt bästa för att passa in, men redan från början får man förstå att Hirka är väldigt olik andra i hennes lilla by. För Hirka är riten ett stort orosmoment då hon vet att hon saknar de förmågor som krävs inför riten, ett orosmoment som snart blir bekräftat.

Hirkas sökande efter svar leder henne in på farliga vägar och hon inser snabbt att ingenting är vad hon trodde att det var. På sin väg för att hitta en sanning har hon ständiga fiender men också vänner, Hon har sin far och hon har Rime, en ung man av blått blod med all den status som hon saknar. Tillsammans upptäcker Hirka och Rime en farlig hemlighet.

Låt dig hänföras

Det här är en sådan bok som jag fastnade för redan från första sidan och det händer inte ofta! Boken är fantastiskt bra skriven och har ett behagligt språk. Men det bästa med den här boken är att karaktärerna i boken är lätta att relatera till, men fastnar direkt för Hirka, Rime och alla de andra som man möter i berättelsen. Siri Pettersen har en förmåga att fånga din nyfikenhet och i och med att man fastnar för karaktärerna på en gång så vill man också veta hur det går och vad som händer.

Siri Pettersen

Siri Pettersen är en norsk författare som, förutom att ha skrivit denna bok, tecknar serier. Odinsbarn blev en succé och hon har vunnit det norska Fabelpriset för boken som dessutom är hennes debutroman. Del två i serien, ”Rötan”, har redan kommit ut på norska men vi som vill läsa den på svenska får vänta tills senare i år på att boken ska komma ut. Jag tror att ni kommer längta lika mycket som jag när ni har läst första boken!

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Caroline Mårdh den 14 april 2015