Morrigan Crows magiska förbannelse

Morrigan Crow är född med en förbannelse. En dag upptäcker hon en helt ny magisk värld - Nevermoor, en plats där barn med särskilda förmågor tävlar för att komma in på en magisk skola.

Denna bok handlar om Morrigan, som lever ett ensamt liv. Sådana som hon kallas för ett förbannat barn och de vet att de ska dö när den nya tidsåldern börjar, vilket infaller på hennes tolfte födelsedag. Alla i hennes familj undviker henne och de allra flesta människor håller sig undan då alla vet att den som ser eller talar med ett förbannat barn råkar ut för olyckor. Morrigan får sitta och skriva förlåtelsebrev till arga människor i staden som anser att saker som hänt dem är hennes fel.

Dock händer något alldeles fantastiskt bara några minuter innan Morrigan skall dö! En mystisk man vid namn Jupiter North tar med Morrigan långt bort, till en helt ny värld hon aldrig hört talas om ...

Gillar du Harry Potter? Då kanske denna bok kan vara något för dig! Det är en fin berättelse om magi och att få vänner för första gången och en upprättelse för de som alltid har blivit utpekade som odugliga, men i rätt sammanhang inte alls är det!

Jag tycker mycket om karaktärerna men framförallt om sakerna. I denna värld så har tingen ett temperament och ofta en personlighet som gör mig fnissig. Tänk ett rum som förändrar utseende alltefter det lär känna dig? Ljuvligt. Läs och njut!

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Antonia Simonovic den 3 oktober 2018