Mörk jord

Flera mord uppdagas i samband med ett jordskred, vilket ger kriminalkommissarie Jimmy Perez på Shetlandsöarna nya fall att lösa.

Kriminalkommissarie Jimmy Perez deltar i en begravning när ett plötsligt jordskred drabbar kyrkogården och omkringliggande områden. Begravningsgästerna får snabbt sätta sig i säkerhet. När Jimmy tar sin bil för att undersöka skadornas utbredning hittar han en död kvinna vid ett söndertrasat hus. Kvinnan visar sig sedan vara mördad. Inte nog med att kvinnan mördats, traktens starke man hittas senare död nedanför ett stup, och polisen misstänker att även han mördats.

Kriminalkommissarien lider av en stor personlig sorg, vilken gör hans dagar tunga. Jimmy har ansvar för sin fosterdotter Cassie. Ibland kan det vara svårt för honom att få ihop arbetsdagarna, men många i Jimmys närhet stödjer honom. Cassie ger Jimmys liv mening och är till stor glädje. Ansvaret för henne tvingar honom också till bra vardagsrutiner.

I boken kan läsaren ana att Jimmy kanske inte förblir ensam i resten av sitt liv, en försiktig spirande förälskelse börjar gro inom honom, så försiktig att läsaren knappt vågar tro på den.

Skildringarna av öarnas natur och landskap är häpnadsväckande bra för att kunna läsas i en detektivroman. Författaren Ann Cleeves lovordas av många för sin förmåga att skildra både miljöer och människor på ett lysande sätt.

Jo, läsaren får i slutet av boken veta vem som är mördare, men det känns inte så viktigt.

Boken ingår som del tre i den andra Shetlandskvartetten.

I serien ingår:

 1. Stormfågel

  Av: Cleeves, Ann
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2024
  Finns som: Bok
 2. Häger

  Undertitel: kriminalroman
  Av: Cleeves, Ann
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2022
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 3. Albatross

  Undertitel: kriminalroman
  Av: Cleeves, Ann
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
Visa fler titlar...

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Marianne Redman den 30 november 2018