Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Hur går man vidare när man har blivit dumpad av sin pojkvän? Vad gör man när folk börjar sprida elaka rykten?

Dumpad och singel

Olivia blir förkrossad när hennes pojkvän John bestämmer sig för att dumpa henne helt från ingenstans. Hur ska hon kunna klara sig själv, utan sin snygga, perfekta pojkvän? Efter att ha haft pojkvän så länge så känner Olivia sig osäker på hur man gör när man ska träffa nya killar. Hur ska man bete sig när man är singel? Är det okej att hångla med flera killar på samma fest?
Snart märker hon att det faktiskt inte är så tokigt att vara singel och göra vad man vill! Hon gillar att träffa nya killar. Väldigt mycket! Kanske lite för mycket? Snart börjar folk prata om Olivia, elaka rykten går om att hon byter kille varje helg. Men om trivs med det, ska man då inte få göra det?

Gör vad du vill, strunta i andra

Den här boken handlar om att våga göra precis som man vill, att ta för sig och strunta i vad andra tycker och tänker om det. Man fastnar lätt i Olivias liv. Man känner med henne när pojkvännen helt plötsligt gör slut, samtidigt som man sedan följer hennes liv som består av fester och killar. Hon kommer in en period då det hela är på väg att urarta, hon verkar inte riktigt veta vad hon vill ha, och ibland blir det lite för hårt festande. I bakhuvudet finns alltid ex-pojkvännen, som hon hoppas ska ta henne tillbaka. Man sitter hela tiden och hoppas på att allt ska ordna upp sig för henne.

Sara Ohlssons är född 1977 och bor i Stockholm. Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är hennes debutbok.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Natalie Järling den 10 februari 2015