Hjälp! Jag ska bli pensionär

Förbered din pension så blir omställningen enklare att hantera.

Ordet pensionär betyder en person som uppbär pension. Det gäller för vem som helst över 16 år och har att göra med hur man får sin inkomst. I boken Hjälp! Jag ska bli pensionär riktar sig Gunilla Orrebrink till personer som går i pension vid högre ålder. Under vår uppväxt förbereder vi oss på olika sätt för vuxenlivet men sällan för de sista 20-30 åren av livet. Läs gärna boken innan du går i pension så att du kan förbereda dig på bästa sätt.

Boken innehåller ett antal korta kapitel med rubriker som: Att gå i pension är ingen barnlek, Gör en pensionsprognos – sexigare än du tror, En forskares syn på pensionering och Karriärplanera resten av ditt liv. Innehållet är matnyttigt och konkret, samtidigt lättsamt. Vi får veta att dagens 70-åringar är friskare, reser oftare, har lyckligare äktenskap och är mer äventyrliga än de som gick i pension på 1960-talet.

Gunilla Orrebrink intervjuar ett antal nyblivna pensionärer i boken men ställer även frågor till dig som läsare. Frågor du själv ska besvara för att bli engagerad kring dina framtida pension.

Låt boken informera dig och inspirera dig!