Helvetesveckan

En fantastisk bok för alla oss som vill förändra våra liv till det bättre.

Jag vill tipsa om  Bertrand Larssens bok  "Helvetesveckan" som kom ut i år. Det är en fantastisk bok för alla oss som vill förändra våra liv till det bättre. När jag började läsa, tänkte jag att den inte är något för en soffpotatis som jag, men det är den visst!

Var ditt bästa jag!

Erik Bertrand Larssen menar att du under en helvetesvecka ska vara ditt bästa jag. Äta nyttigt, träna varje dag, gå upp tidigt och lägga dig i rimlig tid. Tänka över och vara  så medveten som möjligt om dina val under veckan. Lyssna på människor, vara en god medmänniska och arbeta koncentrerat. Vara uppmärksam  här och nu. Grundlighet är ledordet. Var positiv, glad, framåt och ha handlingskraft. Ja, du ska helt enkelt vara den allra bästa versionen av dig själv.

Allt detta, under en enda vecka. Det kan tyckas som en lång tid, men Bertrand skriver i sin bok, att om man lever tills man är 80 år, kommer man ha levt 4 160 veckor. Vad är då en enda vecka, av ett helt liv? Författaren menar att eftersom vi ju vet precis hur vi ska leva, för att må och prestera bättre, så är det fullt möjligt för alla att genomföra veckan.

Militär

Erik Bertrand Larssen har arbetat som militär. Inte som någon vanlig lumparmilitär, utan en yrkesmilitär av den vassare sorten. Han har bland annat deltagit på utländska beskickningar under ledning av Norska specialstyrkan och varit fallskärmsjägare.

Författaren berättar att han under sin militärutbildning fick göra en helvetesvecka, en riktig helvetesvecka, i lera och is. Han var utan mat, utan sömn, fick inte tvätta sig, och deltog i  långa, långa marscher. Han ålande och sprang med tung packning. Jag kan tänka mig att man aldrig glömmer en sådan helvetesvecka.

Erik Bertrand Larssen menar att en vanlig person, kan göra en egen helvetesvecka. Det kräver en hel del planering. Inspiration finns i boken. I första delen berättar författaren varför en helvetesvecka fungerar och i den andra delen hur den fungerar. Han förklarar hur man omsätter den i praktiken, dag för dag. Läsaren får många bra tips om hur man prioriterar i vardagen. 

Erik Bertrand Larssen

Erik Bertrand Larsen är en omtyckt föreläsare och har utbildat befäl och fallskärmsjägare. Han  har hittat mycket inspiration till boken från sin egen helvetesvecka som han gjorde under militäråren. Han har tidigare kommit ut med boken "Bli bäst med mental träning" (2014). Den boken kan man också läsa om man är intresserad av tanken bakom helvetesveckan och för att få inspiration.

Det handlar helt enkelt om att skapa goda vanor, att optimera sitt fokus, att bli en riktigt god version av sig själv. Bara att sätta igång!

 


 

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Anna-Klara Nystedt den 11 juni 2015