Frallan är bäst

En charmig och vacker vardagsberättelse om två kvinnor och en flicka.

Fransesca Fransson kallas för Frallan. Familjen består av Frallan själv, mamma och mormor. Dock bor mormor ensam i huset bredvid. Mamma och Frallan brukar ha tävlingsdagar, båda två gillar att tävla. Mormor är med som domare, även om hon tycker att barn inte ska tävla. Naturligtvis är mormor inte alltid en rättvis domare. Självklart vill hon att den bästa, Frallan, ska vinna.

Upplägget i tävlingen är följande: båda två får välja tre grenar. Idérika Frallan och mamma kommer på många bra idéer, från baklängesspring till att stapla ett högt torn. De tar tävlingen på största allvar.

Alla tre, Frallan, mamma och mormor, är som de är. De är inte perfekta. I Frallans familj är det tillåtet att skrika, prutta, vara slarvig, påhittig och pillemarisk.

Denna humoristiska berättelse illustreras med roliga actionbilder av Lisen Adbåge. Mamma och mormor är två runda, förtjusande kvinnor som inte ber om ursäkt för vilka de är. Frallan själv är barnslig och söt men samtidigt väldigt lik en vuxen.

De 18 korta kapitlen passar utmärkt för en 8-9-åring som vill läsa själv. Men boken fungerar även jättebra som högläsning för något yngre barn. Boken är lika rolig för vuxna som läser högt, man kan känna igen sig i personer och situationer.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Nada Novovic den 10 april 2018