Flugfiskarens dotter

En roman om sorg och kärlek.

Den unga kvinnan Sophie bearbetar sorgen efter sin far. Hon lämnar bostaden och fastighetsmäklarjobbet på västkusten för att bygga en stuga, på den tomt i Älvdalen som hennes far tidigare köpt.

Sophie förväntar sig en lugn sommar i en trakt med många fina upplevelser att minnas och tänka tillbaka på. Hon provar även att flugfiska, som hennes far gillade och försökte lära ut till Sophie. Sommaren verkar dock bli betydligt mer innehållsrik och dramatisk än hon förväntat sig.

Viktiga personer

Barndomsvännen Christer är sällan långt borta och detta gäller dessvärre även expojkvännen. Ingemar, en erfaren man hemmahörande i byn, innebär en stor trygghet för Sophie eftersom han ofta är närvarande då hon verkligen behöver stöd.

Pia på ridskolan, liksom hästen Stark, är andra betydelsefulla vänner under sommarvistelsen i Älvdalen. Något oväntat får Sophie även chansen att tillämpa sitt yrke som fastighetsmäklare så här långt från västkusten.

Somrigt och romantiskt

”Flugfiskarens dotter” är en mycket levande, kärleksfull och tidvis ganska spännande berättelse med många tankar och känslor. Personbeskrivningarna, liksom natur- och miljöskildringarna, är väldigt detaljrika. Den ger en mycket vacker beskrivning av hur
svensk sommar kan vara.

”Flugfiskarens dotter” har ett tilltalande och somrigt omslag som lockar till läsning. Theréze Ingmarson har skrivit en roman som med sin närvarokänsla, livfullhet och oförutsägbarhet medför en berikande läsupplevelse från första till sista sidan.


 

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Karin Marklund den 11 juli 2016