Första boken om konst

Vill du veta hur man kan måla en snöstorm?

Konstverk

Har du tittat på en tavla en längre stund någon gång? Man kan hitta spännande detaljer i målningar. Hur tänkte konstnären när tavlan skapades? Hur hittar man inspiration och idéer?

Tid och plats

Sedan hundratals år tillbaka har människor målat och skapat konst. Skapandet påverkades av vilken tid och på vilken plats i världen man levde i. Exempelvis fick man innan kameran uppfanns måla av människor istället för att fotografera dem. Om man bodde i Indien målade man säkert andra motiv än om man bodde i Sverige.

Fantasi

Förr i tiden var det inte enkelt att resa långt. Många målade i fantasin. Hur målar man en djungel om man aldrig har varit i en djungel? I fantasin kan man skapa vad man vill. Man kanske inte alls vill måla exakt hur något ser ut på riktigt.

Skapa själv

Du har säkert bra fantasi och kan måla och pyssla jättefina konstverk. Men om du behöver nya tips och knep får du massor av sådana i den här boken. Till exempel hur man använder sina knogar för att måla en drake!

Första boken om konst är en inspirerande och härlig bok. Den berättar på ett lättsamt sätt om konstnärers arbete. Den beskriver också på ett enkelt och pedagogiskt sätt hur man själv kan måla och skapa.

Rosie Dickins är en brittisk författare som har studerat både litteratur och konst på hög nivå. Hon har skrivit ett stort antal barnböcker. Flera av dem har konst som tema. Låna gärna även ”Bildriket, ”Min konstbok om färg” och ”Stora boken om ridning” på våra bibliotek.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Eva Holmberg den 17 november 2015