För föräldrar

Här kan du som förälder hitta information om vad biblioteket kan erbjuda.

Skaffa bibliotekskort?

Vill du att ditt barn ska ha ett eget bibliotekskort? Här hittar du våra lånevillkor och hur du går tillväga för att skaffa ett lånekort.

Brädspel

På Stadsbiblioteket finns ett stort antal brädspel för utlån. Spelen får lånas i fem dagar, åldersgränsen är 15 år. Max två spel per tillfälle.

E-böcker

Vi har ett stort utbud av e-böcker och e-ljudböcker för barn och unga. Dessa läser eller lyssnar man sedan på i dator, surfplatta eller mobiltelefon. Mer information om våra digitala böcker hittar du här.

Föräldrahylla

På Stadsbiblioteket och flera andra stadsdelsbibliotek finns det en föräldrahylla. Dessa böcker är särskilt riktade till dig som förälder och har olika teman som är passande för föräldrar.

Gröna språkpåsar

På Stadsbiblioteket finns det möjlighet att låna gröna språkpåsar. Det går även bra att reservera dem och hämta på andra bibliotek. Språkpåsarna finns på en mängd olika språk och i varje påse finns det fem böcker.

Gåvoböcker

Örebro bibliotek ger gåvoböcker till alla barn i kommunen vid 1,5 och 2,5 års ålder. Utdelningen sker i samverkan med BVC.