Eligible

Austenklassiker i ny tappning.

Jane Austens Stolthet och fördom känner nog de flesta till. Nu har Curtis Sittenfeld kommit ut med en modern variant av kärlekshistorien - Eligible. Se vad som händer med familjen Bennet i våra dagar!

Problem i familjen

Handlingen är förlagd till ett nutida och somrigt Cincinnati, USA, där familjen samlas efter att Mr. Bennet fått en hjärtattack. De båda äldsta systrarna, Jane och Liz, har lämnat New York för att ta hand om resten av familjen, trots att deras tre yngre systrar fortfarande bor hemma.

Den shoppingberoende Mrs. Bennet stressar upp sig över en välgörenhetstillställning hon ska hålla i och har definitivt inte tid att ta hand om sin make. Den akademiskt lagda Mary gräver ner sig i sina böcker på rummet. Kitty och Lydia festar och gymmar mest bara utan en tanke på jobb eller någon annan form av ansvarsfullt vuxenliv. Liz och Jane inser snart att det finns fler problem att ta itu med inom familjen än de räknat med.

Nya bekantskaper

I Cincinnati talas det mycket om att ungkarlen Chip Bingley börjat jobba på stans sjukhus. Han deltog i dokusåpan The Bachelor men lyckades inte hitta kärleken där.

Hans deltagande var tydligen minnesvärt, då han i sista programmet bröt ihop och grät floder när han fick erkänna att han inte ville ha någon av deltagarna. Under en barbecue hos familjen Lucas får familjen Bennet stifta bekantskap med den attraktive läkaren, likaväl som med hans inte fullt så trevlige kollega Darcy. Jane och Chip fattar givetvis genast tycke för varandra, medan Liz tycker att den där Darcy är hemskt snorkig.

Sittenfeld lyckas inte bara behålla utan dessutom ytterligare spä på Austens humor, utan att förlora karaktärernas olika personligheter. Sittenfeld följer originalhistorien väl, men låter moderna företeelser ta ganska stor plats och det är spännande att se vad som händer med personerna i vår nutida värld. Vissa lösningar överraskar mig. Det blir helt enkelt väldigt underhållande!

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Maria Tjärnbro den 4 oktober 2016