Dolt i mörker

En brittisk deckare där rättsarkeolog Ruth Galloway och kriminalinspektör Harry Nelson står i centrum. Boken är en härlig mix av spänning, relationsdrama och samhällsengagemang.

Boken utspelar sig i Norwich och är den nionde delen i denna brittiska deckarserie. Allting startar med att det vid en utgrävning i en gammal kalkstenstunnel hittas människoskelett. När Ruth Galloway undersöker benen upptäcker hon att benen troligtvis nyligen kokats och grävts ner. Detta följs av en rad mystiska händelser. En hemlös kvinna försvinner, en död kropp hittas utanför polisstationen, en småbarnsmamma försvinner spårlöst från sitt hem och frun till en kollega till Harry Nelson försvinner. Det cirkulerar även mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa. Precis som i de tidigare böckerna tar Ruth och Harry sig an fallet tillsammans och det blir en spännande kamp för att hitta de tre försvunna kvinnorna.

Relationsdrama och samhällsengagemang

Liksom i de tidigare böckerna i serien har relationen mellan Ruth Galloway och Harry Nelson en framträdande plats. Det faktum att de har ett barn tillsammans trots att Harry Nelson är gift med en annan kvinna leder såklart till en del komplikationer även i denna bok. Författaren, Elly Griffiths, beskriver målande de olika miljöerna så att det nästan känns som om du är där. Hon skildrar även karaktärerna och vardagen i Norwich med stor humor.

De tidigare böckerna om Ruth Galloway är en kombination av historia- deckare, medan ”Dolt i mörker” mer är en blandning av deckare och nutida problem såsom hemlöshet. Spänningen byggs upp efterhand. Det aktuella samhällsproblemet engagerar och författaren skriver på så sätt att du har svårt att låta bli att ryckas med.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Lise-Lotte Hellberg den 22 november 2017