Djurräddarklubben Fallet Bus och Balotelli

Två saker kan hända när du sitter hemma och har dödskalletråkigt: 1. Du kan behöva gräva en grop till dig själv, att begrava dig i. 2. Du kan starta en djurräddarklubb.

Kompisarna Valle och Vilma har bildat en djurräddarklubb för att hjälpa djur som far illa. I den här boken är det marsvinet Bus som behöver deras hjälp. Bus bor hos Manfred som är granne med Vilma. Flickorna har fått veta att det är väldigt viktigt att marsvin inte ska vara ensamma utan behöver ha en marsvinkompis för att överleva.

Det blir ett fall för Valle och Vilma att ordna en kompis till marsvinet Bus. När de gör ett besök i djuraffären som farbror Zorken äger, hittar de genast en marsvinskompis som skulle passa till Bus. Det är ett vitt marsvin som är jättegulligt och som flickorna kallar för Balotelli.

Zorkan berättar att det är mycket som behövs när man ska skaffa ett marsvin. Man behöver en bur, vattenflaska, matskål och mat och alltsamman kostar ungefär tusen kronor. Sen berättar Zorkan att flickorna måste ha med någon av sina föräldrar för att få köpa marsvinet Balotelli.

Hur ska de kunna ordna det? Hur ska Valle och Vilma få ihop tusen kronor så de kan köpa Balotelli? Vill du veta om de klarar det? Då tycker jag du ska läsa boken.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Anne Myllylä den 30 april 2015