Den lilla bokhandeln i Paris

”Litteraturapoteket” är en annan benämning på ”Den lilla bokhandeln i Paris”. På en pråm i floden Seine, i centrum av Paris, har Jean Perdu en liten bokhandel. Genom att iaktta, möta och samtala med sina besökare rekommenderar han passande titlar som kunderna kan behöva för att hantera livets motgångar, se möjligheterna och må bättre.

Manon, Lindgren och Kafka

Monsieur Perdu hjälper andra men han bär själv på en stor sorg efter sitt långa, kärleksfulla förhållande med sin älskade Manon. Katterna ”Kafka” och ”Lindgren” håller honom ofta sällskap. ”Kafka” fick namnet sedan katten visat sig vilja vässa klorna mot ”Den sanningssökande hunden” av författaren Franz Kafka. ”Lindgren” är en vacker katt med långa öron som tycker om att ligga och vila vid böckerna om Pippi Långstrump. Jean Perdu har underbara minnen från tiden med Manon och han återkommer ofta till dessa samt brevet hon lämnat efter sig. Romanen utspelas på fler platser än Paris och tillsammans med författaren, kunden och nyblivne vännen Max överraskar Jean med ett riktigt bokbåtsäventyr där floden Seine bara är början…

Böckernas värld berikar och förgyller berättelsen

”Den lilla bokhandeln i Paris” är en mycket livfull, filosofisk, kärleksfull och romantisk roman med ett vackert, magiskt språk. Nina George har skrivit en varm berättelse som verkligen tar tag med en stark närvarokänsla där de detaljrika beskrivningarna med invävda boktips förgyller läsningen och berikar livet med visdom. Personbeskrivningarna liksom natur- och miljöskildringarna är vackra, detaljrika och poetiska. Böckernas värld, läsandet och det skrivna ordet står högt i kurs i denna bok. Möjligheter och överraskande vändningar går hela tiden hand i hand med en varm, trygg och hoppfull ton i den ljuvligt avkopplande romanen ”Den lilla bokhandeln i Paris”.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Karin Marklund den 21 april 2017