Bokhandeln på Riverside Drive

En varm och härlig berättelse om människor som älskar böcker och om en skavande familjehemlighet som under många år sopas under mattan.

I denna bok finner vi både kärlek och sorg, svek och glädje, och allt detta serveras med underhållande referenser till litteraturens värld.  En riktig sträckläsare.

Berättelsens huvudperson Charlotte är ganska olycklig, hon har förlorat sin man i en olycka och på sätt och vis tappat fotfästet i livet. Efter makens död begraver hon sig själv i arbetet för att slippa hantera sorgen. Men så en dag ärver hon en bokhandel i London, av en moster hon inte ens visste fanns. Charlotte reser till London för att ta hand om arvet och får reda på att med bokhandeln följer även anställda som hon förväntas att ta hand om. Snart inser hon att hon kommer att ha mycket att ta tag i. Stegvis avslöjas också hennes familjehistoria och Charlotte får bekanta sig med sin främmande moster genom arvet hon lämnat efter sig.

Författaren Frida Skybäck byter genre och går från historiska romaner till modern feelgood, och hon gör det med finess. Karaktärerna i boken är trovärdiga och Londonmiljöerna är fint skildrade. Boken är en riktig bladvändare. En av Frida Skybäcks bästa böcker hittills.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Violetta Rokka den 20 april 2018