Beställ takeaway och hämta utanför biblioteket

För att underlätta för dig som inte vill gå in på biblioteket så erbjuder vi nu takeawaykassar. Det innebär att du kan ringa eller mejla och beställa det du vill låna. Sedan får du hämta kassen utanför ditt bibliotek.

Så här går det till

Beställ böcker:

Du kan antingen ringa eller mejla ditt bibliotek (se kontaktuppgifter nedan) för att beställa.

Är du teckenspråkig kan du kontakta teckenspråkig bibliotekarie via Google duo eller WhatsApp på nummer 070-671 64 96. Om det inte finns någon teckenspråkig personal på plats kan du skicka ett sms på samma nummer eller mejla orebrobibliotek@orebro.se för att boka en tid för videosamtal.

Vi erbjuder takeaway i mån av tid och garanterar inte att vi hinner plocka ihop din beställning inom en viss tid.

Hämta böckerna:

Du blir kontaktad när böckerna finns att hämta på ditt bibliotek. Du behöver hämta böckerna inom en vecka.

Ring biblioteket när du är utanför så kommer vi ut med en kasse med dina lån. Om vi inte svarar, vänta några minuter och ring sedan igen. Ibland kan vi vara upptagna med andra besökare på biblioteket.

Du måste visa din legitimation när du hämtar kassen. Det går bra att låna via ombud, men ombudet måste då visa både sin egen och din legitimation.

Lämna tillbaka böckerna:

Lämna tillbaka dina lån via bokinkastet, om det finns på ditt bibliotek. Om det inte finns bokinkast kan du ringa biblioteket när du är utanför så kommer vi ut och hämtar kassen.

Dessa bibliotek erbjuder takeaway

Öppettider

Bibliotekens aktuella öppettider ser du på respektive biblioteks sida under ”Våra bibliotek” i menyn. Öppettiderna på vissa bibliotek är förändrade på grund av det nya coronaviruset, vilket även påverkar denna service.

den 13 maj 2020