Batman: Arkham City

Vi återvänder till Gotham och tar på oss Batmans mantel för att bekämpa brott i Arkham.

Handling

Ett år efter händelserna i Arkham Asylum är Batman tillbaks i den andra delen av spelserien Batman: Arkham. I Arkham City har borgmästaren, Quincy Sharp, bedömt att Arkham Asylum och Blackgate-fängelset inte klarar av hanteringen av sina fångar. Alla brottslingar förflyttas till en inmurad stadsdel, Arkham City. Ett superfängelse där det råder total anarki. Den enda regeln som gäller är: försök inte att rymma, då skjuts du. Bruce Wayne (Batman) varnar att superfängelset är en fara för Gotham, blir arresterad och finner sig själv inom Arkham Citys murar. Ett illabådande program, Protocol 10, inleder samtidigt en nedräkning. Bruce tar på sig Bat-dräkten för att försöka rädda staden.

I Arkham City kommer du möta många av Gothams välkända superskurkar, där ibland Bane, Mr. Freeze, Pingvinen och Batmans nemesis, Jokern.

Spelkänsla

Spelmässigt är Arkham City en fröjd, med ett smidigt kombat-system kan du ta dig an horder av fiender i vad som stundtals kan se ut som väl koreograferade fightscener. Du spelar i ett tredje-persons perspektiv, vilket hjälper då du ofta behöver överblicken för att blocka attacker bakifrån. Som tidigare i serien kan du välja olika tillvägagångssätt att ta dig an ett rum med fiender. Du kan välja att smyga runt och ta dig an fiender en efter en från skuggorna, eller att ta dig an alla rakt på. Du har stor hjälp av Batmans högteknologiska prylar, exempelvis batarangen.

Förutom huvudkampanjen i spelet finns det även uppdrag vid sidan du kan ta dig an. När du klarar spelet första gången har du möjligheten att spela om med en tuffare svårighetsgrad och allt du låst upp redo att användas.

Vill du känna dig som Batman bör du definitivt testa det här spelet. Arkham City går att spela utan att du spelat det tidigare Arkham Asylum, men för att få den fulla storyn rekommenderas att du spelar båda.

Rekommenderas från 16 år.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Rasmus Lindahl den 15 januari 2015