Bara ljuset kan besegra mörkret

Sångaren Sebastian Stakset berättar om sitt mörka förflutna som var omgärdat av kriminalitet och droger.

Sebastian Stakset, eller som många känner till honom - Sebbe Staxx, är den före detta sångaren i den kontroversiella gangstergruppen Kartellen. Han berättar i sin nya bok om sitt tidigare liv som så nära på höll på att bli hans död. Han berättar om uppväxten och mobbingen och vad som ledde honom in i kriminalitet och droger.

Det är en skrämmande men väldigt intressant läsning om hur det går till när en människa bryts ner så fullständigt, och det ger en viss förståelse för det som annars tycks så omöjligt att förstå. Stakset berättar ingående om behovet av drogerna och alkoholen och hur våldet och förlusten av nära vänner var en ständig del av hans vardagliga liv. Han berättar om anstalterna och om ångesten, överdoser och självmordsförsök.

Stakset berättar öppet om hur han tagit sig från det mörker som gjort att han av vården förklarats obehandlingsbar eftersom han ansågs helt avsakna empati till att han idag funnit Gud och dödförklarat ”Sebbe Staxx”. Efter många års fysisk liksom andlig kamp lever han idag ett liv i hälsa och ljus i total motsats till det han levde förut.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Lovisa Jacobsson den 14 september 2018