Apokalyps!

Mänsklighetens undergång är något som både kan fascinera och skrämma. I dessa böcker får vi följa överlevare i världar som hotas av mystiska sjukdomar, zombies eller utomjordliga hot!

De vassa tändernas skog, Carrie Ryan

De vassa tändernas skog
 

Mary lever i en isolerad värld, en by belägen mitt i De vassa tändernas skog. Det enda som håller de oheliga varelserna som lever i skogen borta från byn är ett stängsel. När de oheliga bryter sig igenom stängslet tvingas hon fly från den enda trygghet hon haft i sitt liv.

Den femte vågen, Rick Yancey

Den femte vågen
 

I Den femte vågen pågår en utomjordisk attack mot mänskligheten. Fyra tidigare attackfaser har lämnat mänskligheten decimerad och utan hopp. Cassie har hittills överlevt men hennes föräldrar är döda och hennes bror är kidnappad av De andra. Kampen för överlevnad har bara börjat.

Varelserna, Magnus Nordin

Varelserna
 

Ett virus har brutit ut på Gotland. De som dör i sjukdomen håller sig inte döda utan återväcks som zombies. Elias och Emma är syskon, de har förlorat sina föräldrar men har fortfarande varandra. Ett blekt hopp för överlevnad väcks då de hör ryktet att militären har skickat en båt för att undsätta överlevande.

En sekund i taget, Sofia Nordin

En sekund i taget
 

Hedvig är en vanlig 13-årig tjej som precis börjat sjuan. Men på bara några timmar har en mystisk feber brutit ut i staden och störtat den värld hon levt i. Hennes familj är död och som enda överlevande måste Hedvig försöka klara sig på egen hand.

Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Rasmus Lindahl den 27 april 2016