Start för innehåll

Tidningar och tidskrifter

Biblioteken har ett stort utbud av tidningar och tidskrifter.

Dagstidningar

dagstidningar, flickr; Jon S 

På Stadsbiblioteket finns cirka 90 svenska och utländska dagstidningar. De är inte till hemlån. Läs mer info om äldre dagstidningar.

Tidskrifter

Tidskrifter 

Det finns cirka 550 svenska och utländska tidskrifter i varierande ämnen. Det går att låna hem alla tidskrifter förutom det senaste numret, som finns att läsa på biblioteket. På stadsbiblioteket finns äldre årgångar i magasinet. De går också att låna hem.

Digitala tidningar och tidskrifter


Library Press Display/Press Reader

Library Press Reader Pressdisplay 

Library Press Display

I databasen Library Press Display kan du läsa dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Alla tidningar är en exakt kopia av den tryckta och de finns att läsa direkt på utgivningsdagen. Du kan läsa tidningarna på bibliotekets datorer eller på din dator hemma genom att logga in med ditt lånekortsnummer.

Läs direkt i mobilen!

Använd appen PressReader för att ladda ner tidningar och tidskrifter till din mobil eller surfplatta. OBS att du måste vara uppkopplad via bibliotekets trådlösa nätverk. Appen finns för iPhone/iPad, Android, Windows och Blackberry. När du laddat ner din tidning finns den kvar även när du har lämnat biblioteket.

Readly

Readly 

Digitala tidskrifter från olika delar av världen kan du läsa i Readly-surfplattor på Stadsbiblioteket.

 

Mediearkivet - artiklar i fulltext

I Mediearkivet finns artiklar i fulltext, främst från svenska dagstidningar och tidskrifter. Varierande startår från ca 1990.