Ögat över månskäran

Följ med Gemma och hennes vänner på ett spännande äventyr när de upptäcker den magiska världen Rikena, och hittar modet att vara sig själva i den här världen.

Ett spännande äventyr . . .

På sin 16-årsdag får Gemma sin första syn – hon ser sin mamma bli mördad av en mystisk varelse. En stund senare blir hon vittne till samma händelse i verkligheten. Hennes tidigare önskan om att få lämna hettan i Bombay för det idylliska London blir verklighet, men livet där blir inte alls som hon tänkt sig.

När Gemma skickas till en internatskola dyker en flicka upp i hennes syner. Hon leder Gemma till en dagbok som tillhört en tidigare elev på skolan – den kommer att öppna en portal till en magisk värld som länge varit stängd.

Trots att Gemma inte berättar om portalen för någon så märker hon snart att det finns andra som känner till den, och som inte skyr några medel för att hålla den stängd.

. . . i Girlpower-förpackning

När Gemma kommer till England märker hon att det sociala liv hon längtat till är en ytlig föreställning där man pressas in trånga korsetter och tvingas ljuga och hemlighålla alla svagheter.

Hon märker snart att det finns andra tjejer på skolan som också vill mer än att bli den perfekta sällskapsdamen. Tillsammans ger de sig in Rikena där de inte behöver följa de sociala regler som gäller i världen utanför, och ju mer frihet och makt de får där desto mer märker de avsaknaden i sina vanliga liv.

En frisk fläkt för unga

Det här är en bok för dig som gillar ungdomsböcker och vill ha en historia som skiljer sig från mängden. Den här boken är rätt unik, och fokuserar mer på banden vänner emellan än många andra tonårsböcker för tjejer.

Den använder sig av magi för att lyfta fram bristen av kontroll och frihet hos karaktärerna. Berättelsen är en inblick i det viktorianska samhällets sociala spelregler sett genom en tonårsflickas ögon.

Det är också ett spännande äventyr som fångar läsaren, och en svår bok att lägga ifrån sig. Trots att handlingen utspelar sig i en annan tidsepok och att det ligger stor tyngd på historiska detaljer så är språket rätt enkelt och boken går snabbt att läsa.Målgrupp:

Taggar (nyckelord):

Tipsat av: Aldijana Amiilean den 23 januari 2015