Start för innehåll

Öppet boksamtal om "Kunskapens frukt" och "Kvinnor ritar bara serier om mens"

Tid och plats:

1. fredag, den 11 mars 2016 Tid: 15:00 Stadsbiblioteket, Läsesalen
öppet boksamtal Systerskap

Kom och prata böcker med oss!

Under Systerskapsfestivalen bjuder biblioteket in till samtal kring två böcker:
Kunskapens frukt av Liv Strömquist - en bok om det kvinnliga könets historia som är både rolig, häpnadsväckande, hemsk, informativ och alldeles fantastisk.
och
Kvinnor ritar bara serier om mens - en serieantologi av 40 kvinnliga serietecknare som kom till i efterdyningarna av Liv Strömquists Sommar i P1 den 24 juni 2013.

"Liv Strömquist är folkbildaren med fotnotsiver som vägrar dra i crazyhandbromsen. Hänsynslöst sträng och utan tid för diskretion förvandlar hon avancerade samhällsteorier till begripliga strippar som får ilskan att spritta av skratt." - (Aftonbladet)

Drop in. Personal från biblioteket finns med som samtalsledare.

Anmälan eller frågor?

Kontakta Nanna som är samtalsledare:
nanna.petersson@orebro.se eller tfn 019 – 21 27 75

Systerskapsfestivalen

Stadsbibliotekets öppna boksamtal ingår i den årliga Systerskapsfestivalen i Örebro där studieförbund, föreningar, organisationer och privatpersoner går samman för att skapa en festival som lyfter frågor om genus och jämställdhet. Läs hela festivalprogrammet på www.systerskaporebro.se

Om "Kunskapens frukt" och Liv Strömquist - artikel i DN

"Kvinnor skriver bara om mens" - presentation av boken och dess bakgrund på förlagets hemsida.

Lyssna på Liv Strömquists Sommar i P1 från den 24 juni  2013

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade